U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Massages

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 21.00  
Dinsdag 10.00 tot 21.00  
Woensdag gesloten
 
Donderdag 10.00 tot 21.00  
Vrijdag
10:00
tot
18:00
 
Zaterdag gesloten

06 55 898 137

 

Revité Skincare - Beren 62 - 9714 DV Groningen - 06 55 898 137  

Massages

KLASSIEKE MASSAGE/ ONTSPANNINGS MASSAGE/ SPORTMASSAGE

Is gericht op het ontspannen en het soepel maken/ houden van uw spieren. Massage bevordert de doorbloeding van de spieren, versnelt de afvoer van afvalstoffen uit de spieren en ontspant de spieren. Ook als u geen sport beoefent of geen klachten en blessures heeft is een (regelmatige) massage zeker geen overbodige luxe maar een goede investering in de verzorging van lichaam.

 

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van massage die over duizenden jaren ontwikkeld is in Japan. Shiatsu, letterlijk  vingerdruk ( shi = vinger, atsu = druk) is een natuurgeneeswijze die zijn oorsprong vindt binnen de traditie eeuwenoude Chinese geneeskunde. Rond 1920 introduceerde Tokujiro Namkoshi shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd met de moderne anatomie en fysiologie. Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en natuurlijke zelf helende kracht stimuleert door druk toe te passen op de specifieke punten op het lichaam.

Traditioneel heten deze punten tsubo's. De tsubo's op het lichaam hebben de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op deze punten kan verlichting geven. Tsubo's corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Het toepassen van druk op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlichting van spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

 

Shiatsu kan gecombineerd worden met klassieke massage en voetreflex.


Voetreflexologie

Voetreflexologie is een alternatieve therapie die de voeten als spiegels van het lichaam beschouwd.
Door druk uit te oefenen met de duimen op speciale reflexpunten op de voeten worden corresponderende lichaamsdelen, organen en klieren behandeld en bevordert het de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De ligging van de orgaanzones op de voetzool lijken sterk op het patroon van de organen in het lichaam. Als de doorstroming in een gebied geblokkeerd of uit evenwicht is kan dat invloed hebben op het lichaamsdeel waar deze reflexzone mee correspondeert. Dit heeft dan een gevoelige of zelfs pijnlijke plek als gevolg.

Voetreflex kan gecombineerd worden met klassieke massage en shiatsu.

 

GUASHA

Guasha is de Chinese variant van de schraaptechniek die in vele landen in Zuidoost-Azië plaatsvindt en al meer dan duizenden jaren oud is. In China heeft men de methode verder ontwikkeld via medische studies en praktische toepassingen.

De behandeling
Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid aangebracht. Op de plaatst waar de olie is aangebracht begint de therapeut met een speciale schraper te "schrapen" . De schraper is meestal gemaakt van jade of hoorn. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen)  zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" ( sha) in de huid, variërend van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente-  of een chronische stagnering is.Hoe donkerder de plek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van lichtrood tot donkerrood, maar ook blauw, paars of zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Wat gebeurt er nu precies?
We worden blootgesteld aan afvalstoffen (door stress, voeding, milieu vervuiling, medicijnen, alcohol, roken enz.). Deze afvalstoffen worden in ons lichaam weggezet op de plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade aanrichten. En dat is in het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaam slipt dit bindweefsel dicht, verzuren de spieren en gaan gewrichten ontsteken. Hierdoor kunnen pijn en klachten ontstaan. Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort "zuiging" onder de huid (opperhuid/ epidermis) in het bindweefsel. Door het schrapen over de huid, wat de afvalstoffen samen met minimale partikels bloed omhoog brengt, ontstaan er rode vlekken in de huid, de Sha. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om vreemde indringers (afvalstoffen) in het bindweefsel af te voeren.

 

Guasha kan gecombineerd worden met klassieke massage en shiatsu

 

 

NA EEN MASSAGE 

Het is belangrijk goed te drinken na een massage om de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Na een massage kun je je wat moe voelen. Soms kunnen klachten ook even verergeren. Of de oude klachten komen weer terug en verdwijnen dan weer. Dit komt omdat je lichaam op zoek is naar een nieuw evenwicht. Je komt als het ware weer in balans.