U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Massages

Openingstijden

Zaterdag 9.00 tot 19.00  
         
   
         
         
 

06 55 898 137

 

Revité Skincare - Bieslookstraat 31 Groningen - 06 55 898 137  

Massages

KLASSIEKE MASSAGE/ ONTSPANNINGS MASSAGE/ SPORTMASSAGE

Is gericht op het ontspannen en het soepel maken/ houden van uw spieren. Massage bevordert de doorbloeding van de spieren, versnelt de afvoer van afvalstoffen uit de spieren en ontspant de spieren. Ook als u geen sport beoefent of geen klachten en blessures heeft is een (regelmatige) massage zeker geen overbodige luxe maar een goede investering in de verzorging van lichaam.

 

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van massage die over duizenden jaren ontwikkeld is in Japan. Shiatsu, letterlijk  vingerdruk ( shi = vinger, atsu = druk) is een natuurgeneeswijze die zijn oorsprong vindt binnen de traditie eeuwenoude Chinese geneeskunde. Rond 1920 introduceerde Tokujiro Namkoshi shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd met de moderne anatomie en fysiologie. Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en natuurlijke zelf helende kracht stimuleert door druk toe te passen op de specifieke punten op het lichaam.

Traditioneel heten deze punten tsubo's. De tsubo's op het lichaam hebben de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op deze punten kan verlichting geven. Tsubo's corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Het toepassen van druk op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlichting van spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

 

Shiatsu kan gecombineerd worden met klassieke massage en voetreflex.


Voetreflexologie

Voetreflexologie is een alternatieve therapie die de voeten als spiegels van het lichaam beschouwd.
Door druk uit te oefenen met de duimen op speciale reflexpunten op de voeten worden corresponderende lichaamsdelen, organen en klieren behandeld en bevordert het de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De ligging van de orgaanzones op de voetzool lijken sterk op het patroon van de organen in het lichaam. Als de doorstroming in een gebied geblokkeerd of uit evenwicht is kan dat invloed hebben op het lichaamsdeel waar deze reflexzone mee correspondeert. Dit heeft dan een gevoelige of zelfs pijnlijke plek als gevolg.

Voetreflex kan gecombineerd worden met klassieke massage en shiats

 

 

NA EEN MASSAGE 

Het is belangrijk goed te drinken na een massage om de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Na een massage kun je je wat moe voelen. Soms kunnen klachten ook even verergeren. Of de oude klachten komen weer terug en verdwijnen dan weer. Dit komt omdat je lichaam op zoek is naar een nieuw evenwicht. Je komt als het ware weer in balans.