U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
IPL duurzaam ontharen

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 21.00  
Dinsdag 10.00 tot 21.00  
Woensdag gesloten
 
Donderdag 10.00 tot 21.00  
Vrijdag
10:00
tot
18:00
 
Zaterdag gesloten

06 55 898 137

 

Revité Skincare - Beren 62 - 9714 DV Groningen - 06 55 898 137  

IPL duurzaam ontharen

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen praktische, maar voor veel mensen ook emotionele problemen met zich mee kan brengen. Het steeds maar weer verwijderen van haar door middel van harsen, epileren, scheren of met ander materiaal, zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing te verwijderen. Stel je nu eens voor....nooit meer scheren of pijnlijk harsen. Duurzaam ontharen is nu mogelijk geworden. Weg dus met pincetten en epileer apparaten en toch altijd glad en zonder ontsierende haargroei. Revité Skincare werkt met de unieke IPL methode van Medcos. IPL staat voor Intens Pulsed Light. Door middel van zichtbaar hoog- energetisch gepulseerd licht dat direct op de huid wordt gericht zal - vrijwel pijnloos - bijna alle ongewenste lichaamsbeharing definitief verwijderd worden. Duurzaam ontharen is dus ook nog heel makkelijk, veilig betrouwbaar en bij Revité Skincare ook nog eens betaalbaar!
 
 
Veel gestelde vragen:

Hoe werkt IPL?
In de haren bevindt  zich melanine. Melanine is het pigment dat de huid, haren en ogen een kleur geeft. Er zijn 2 typen, namelijk eumelanine en feomelanine. Eumelanine is bruin tot zwart, wat we vinden in donker haar. De in het haar aanwezige eumelanine is mede bepalend voor het slagen van een behandeling. In blond, grijs en rood haar, bevindt zich geen eumelanine, maar feomelanine. Daarom werkt een IPL behandeling hierop niet. Elk haar heeft een levenscyclus, die bestaat uit een groeifase, rustfase en uitvalfase. Wanneer een haar zich in de groeifase bevindt, is de eumelanine het sterkst aanwezig. Dit is bepalend voor het resultaat.

Met de veilige ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de IPL methode kan ongewenste haargroei op na genoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden, met als resultaat 80% - 90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze zal door het pigment geleid worden naar de haarwortel welke vervolgens definitief vernietigd wordt.

Kan iedereen met IPL behandeld worden?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld, zowel bij man als vrouw. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks of geen pigment en zijn derhalve niet te behandelen. Mensen met een donkere getinte huid ( negroïde) kunnen niet behandeld worden.

Is de behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan. Als deze er is, verdwijnt het al snel. Meestal binnen enkele uren en is niet hinderlijk.

 

Hoe lang duurt de behandeling?
De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak wat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de Medcos IPL behandeld een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarwortels per flits uitgeschakeld. Een paar onderbenen of rug van een man kunnen veelal binnen een half uur behandeld worden. Kleinere oppervlakten zoals bijvoorbeeld bovenlip gaan natuurlijk veel sneller.

Mag ik onder de zonnebank of zonnebaden?
Vanaf 4 weken voor de behandeling en tijdens de gehele kuur moet zonnebank en zonnen vermeden worden. Als zon contact onvermijdelijk is, zonnebrand crème gebruiken met spf 30. Deze is in de salon te verkrijgen. Na afloop van de kuur ca. 3 weken wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon en zonnebank.

Mag ik zelfbruiningscrème gebruiken?

Vanaf een week voor de behandeling niet meer gebruiken. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

Hoe weet de cliënt of het geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. De cliënt zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de rustfase. Pas als deze in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld tussen de 6 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken. 

Contra-indicaties:

- Koorts of infecties
- Zwangerschap en borstvoeding
- Epilepsie
- Pacemaker
- Gordelroos
- Verse operatie littekens
- Metalen in of onder de huid waar we behandelen
- Tatoeages 
- Eczeem en psoriasis wel, maar de actieve plekken worden absoluut vermeden


Adviezen Medcos IPL ontharen voor, tijdens en na een behandeling:

Algemeen gedurende behandelprocedure
- Niet meer harsen of epileren, Scheren mag wel.
- Geen ontharingscrème gebruiken.
- Voorkom fel zonlicht (gebruik een sunblock).
- Geen zonnebank.
- Direct na een behandeling geen deodorant gebruiken, bij IPl ontharing van de oksels. 

Voor de behandeling

- 4 weken voortijd geen zonnebank of zonnebad.
- 4 weken voor de behandeling niet meer harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken.
- Op de dag van de behandeling geen make-up, dagcrème, bodylotion of deodorant op de te behandelende gebieden aanbrengen. 
- Zorg dat de te behandelende gebied geschoren is op de dag van de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 2-3 dagen ervoor.

Na de behandeling
- Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden.
- Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad.
- Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen.
- Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken.
- Bij huidreactie ( roodheid) na de behandeling, koelen met ijs en eventueel insmeren met een aftersun.